S obzirom na njihov prijatan ukus, bobice gojia mogu da se konzumiraju sveže ili prerađene. Godži bobice se uglavno prerađuju u matični sok, kandirane GB, sirup od GB i sušene GB. Godži bobice se dodaju kao ukusni i aromatični dodatak u jela od kuvanog pirinča, u osvežavajuće supe, u jela sa svinjetinom, piletinom i povrćem, kao i za oplemenjivanje vina i piva, dodatak kolačima, sladoledu, slatkišima, hlebu. Koriste se za pravljenje džemova, marmelada, jogurta, kao začin i sos. Specijalitet je dodati ih u čorbu.
Jednostavan recept za jačanje imuniteta.
Pomešajte organske godži bobice sa šoljom jogurta i dodajte kašičicu zobi ili druge žitarice i izmešajte sadržinu. Dobićete efikasnu prevenciju protiv prehlade i gripa.
Napravite ovaj odličan godži sok od sledećih sastojaka:
Priprema:
Godži bobice potopite u vodu i držite ih najmanje sat vremena. Potom ih ulijte u blender, dodajte đumbir i ostale sastojke pa dobro izmiksajte dok se u potpunosti ne izmiksa. Dobijeni sok od godži bobica ulijte u čašu, dodajte led i kriške od limuna. Ovaj napitak je odlična zaštita od sunca.
Ovaj recept je u sklopu Dukanova dijeta pa Vam ga iskreno preporučujemo bilo da ste na dijeti ili ne:
Priprema:
U manji lončić stavite godži bobice, prelijte ih vodom i lagano dinstajte. Dodajte sok od limuna i zaslađivač i pustite da sadržina malo zavri. Potom dodajte agar-agar i uz lagano mešanje dinstajte na blagoj vatri oko 7 minuta (po potrebi dodajte vodu da ne bi zagorelo). Kuvanjem će godži bobice nabubriti i karamelizovaće se. Skinite sa vatre i dobijeni džem uspite u staklene tegle.Kada se malo prohlade stavite ih na dodatno hlađenje u frižider. Tamo ih možete čuvati i do nekoliko dana. Uzimajte po jednu kašiku dva puta na dan. Možete ga namazati na hleb i slično.